منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • اهرم مالی چیست؟ مزایا و معایب اهرم در بازار سهام

اهرم مالی چیست؟ مزایا و معایب اهرم در بازار سهام

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
اهرم مالی چیست؟ مزایا و معایب اهرم در بازار سهام

بزرگترین هدف افراد معامله در بازارهای مالی کسب سود بیشتر است. حجم منابع تا حد زیادی بر میزان سود دریافتی سرمایه گذاران تأثیر می گذارد. به عبارت دیگر افرادی که منابع مالی بیشتری دارند درآمد بیشتری دارند. راه های زیادی برای افزایش منابع مالی در بازار سرمایه وجود دارد اهرم مالیاین یکی از موثرترین راه هاست. به همین دلیل توصیه می کنیم سرمایه گذاران با مفهوم اهرم مالی و شرایط استفاده از آن آشنا شوند. در ادامه این مقاله به این سوال که اهرم مالی چیست پاسخ می دهیم و نحوه استفاده از اهرم در بازارهای مالی را توضیح می دهیم.


اهرم مالی چیست؟

اهرم مالی تصمیمی برای تضمین یک منبع مالی است. به عبارت دیگر اهرم مالی نوعی ابزار مالی است که برای افزایش بازده سرمایه گذاری استفاده می شود. زمانی که شخصی (حقیقی یا حقوقی) با استقراض سعی در افزایش دارایی خود دارد، از روش اهرمی استفاده کرده است. در این روش سرمایه یک فرد یا شرکت بدون افزودن سرمایه گذار جدید افزایش می یابد.

به عنوان مثال افرادی که برای خرید خودرو، خانه و غیره از دیگران وام می گیرند یا از دیگران وام می گیرند با اهرم مالی کمک می کنند. به این ترتیب این افراد سرمایه خود را افزایش می دهند تا بتوانند در تجارت مورد نظر خود شرکت کنند و سود ببرند. یافتن زمان مناسب برای ورود به بازار یکی از مولفه های کلیدی برای کسب سود در بازارهای مالی مانند بورس است. تعداد زیادی از فعالان بازار هستند که از این زمان آگاه هستند و معاملات بازار پر سود را شناسایی می کنند، اما گاهی اوقات منابع مالی کافی برای مشارکت در این معاملات را ندارند. اهرم مالی به این گروه از افراد کمک می کند تا بیشترین بهره را از این معاملات ببرند.

اهرم بازار سهام چیست؟

همانطور که گفته شد، معامله گران بازار سهام می توانند از اهرم مالی برای کسب سود بیشتر استفاده کنند. سوال اصلی در اینجا این است که چگونه می توان از اهرم مالی در بورس استفاده کرد؟ یا چه روش هایی برای استفاده از اهرم مالی در بورس وجود دارد؟

روش های استفاده از اهرم در بازار سهام به شرح زیر است:

  • اعتبار معاملاتی (وام و بسته های قرض الحسنه)
  • قراردادهای مشتقه
  • وجوه اهرمی

معامله گران بورس می توانند از این روش ها برای افزایش سرمایه خود استفاده کنند. در زیر توضیح مختصری در مورد هر یک از این موارد در اختیار شما قرار می دهیم.

1- اعتبار تجاری

اعتبار تجاری سرمایه ای است که کارگزار به طور موقت در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. سرمایه گذاران حرفه ای از اعتبار تجاری به عنوان اهرم مالی برای ورود به معاملات و کسب سود بیشتر استفاده می کنند. اعتبار تجاری در شرکت کارگزاری واجد شرایط به صورت «وام» و «بسته اعتباری» در اختیار معامله گران قرار می گیرد. لازم به ذکر است که هر دو نوع وام تجاری دارای تاریخ سررسید بوده و باید در زمان تعیین شده تسویه شوند.

2- عقد مشتقه

قرارداد مشتقه یکی از ابزارهای مالی جدید است که برای کاهش ریسک معاملات و افزایش بازده سرمایه گذاری استفاده می شود. ارزش مشتقات به دارایی های اساسی آنها بستگی دارد. قرارداد مشتقه به 4 گروه قرارداد آتی، قرارداد آتی، قرارداد اختیار معامله و قرارداد سوآپ تقسیم می شود.

3- وجوه اهرمی

صندوق اهرمی یکی از ساده ترین و پرکاربردترین روش های استفاده از اهرم مالی است. این صندوق نوعی صندوق سرمایه گذاری است و بیشتر دارایی های خود را در سهام شرکت های بورسی سرمایه گذاری می کند. صندوق اهرمی ریسک و بازده بالایی دارد و برای سرمایه گذاران ریسک پذیر مناسب است. این صندوق عملکردی شبیه به اهرم دارد و سود بیشتری نسبت به سود سایر صندوق ها برای سرمایه گذاران فراهم می کند.

استفاده از اهرم در شرکت ها

شرکت ها برای شروع پروژه های جدید یا توسعه پروژه های قبلی به منابع مالی نیاز دارند. این منابع مالی از طریق روش هایی مانند انتشار اوراق قرضه، جذب سرمایه گذاران جدید، اخذ وام از بانک و … تامین می شود. اکثر اوقات صاحبان شرکت ها ترجیح می دهند از روش استقراض استفاده کنند زیرا در صورت استفاده از روش های دیگر تعداد سهامداران و سرمایه گذاران افزایش می یابد. افزایش سهامداران به معنای تقسیم سود شرکت بین تعداد بیشتری از افراد و در نتیجه کاهش سود سهامداران قبلی است. شرکت هایی که از بانک وام می گیرند می توانند درآمد بیشتری (بدون افزایش تعداد سهامداران) داشته باشند و این سود را بین سهامداران خود تقسیم کنند. در نتیجه هر سهامدار سود بیشتری می برد. توجه داشته باشید که سود شرکت باید بیشتر از نرخ سود بانک باشد. در غیر این صورت شرکت مورد نظر نه تنها سودی نخواهد داشت، بلکه با زیان نیز مواجه خواهد شد. به عنوان مثال، اگر سود وام بانکی 20 درصد و سود شرکت 15 درصد باشد، شرکت متحمل ضرر می شود، اما اگر پروژه مورد نظر 25 درصد سود داشته باشد، شرکت سود قابل توجهی خواهد داشت. به همین دلیل تنها شرکت هایی که از سودآوری پروژه های خود مطمئن هستند از این روش استفاده می کنند.

مزایا و معایب اهرم در بازار سهام

استفاده از اهرم در بازارهای مالی مانند بورس دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

مزایای استفاده از اهرم در بازار سهام

  • حفظ سرمایه یک فرد یا شرکت
  • دریافت منابع مالی بیشتر برای سرمایه گذاری
  • سود بیشتری کسب کنید

معایب استفاده از اهرم در بورس

استفاده از اهرم برای سرمایه گذاری مستلزم ریسک است. این ریسک ها بزرگترین مشکل اهرم هستند.

  • خطر عدم امکان تسویه وام
  • خطر عدم توانایی در پرداخت اقساط وام
  • ریسک سود سرمایه گذاری (سود سرمایه گذاری کمتر از نرخ بهره بانک است)

اینها از جمله خطراتی هستند که باید قبل از استفاده از اهرم مالی بپذیرید.

نکاتی که باید قبل از استفاده از اهرم در بازار سهام در نظر بگیرید

تا اینجا بیشتر در مورد مزایا و معایب استفاده از اهرم برای شرکت ها صحبت کردیم، اما افراد واقعی نیز قبل از شروع سرمایه گذاری با استفاده از اهرم باید به نکات زیر توجه کنند:

  • اطمینان حاصل کنید که بازگشت سرمایه شما به قدری عالی است که ارزش استفاده از اعتبارات تجاری را داشته باشد.
  • بهتر است با تمکن مالی حاصل از اعتبارات تجاری در سرمایه گذاری های پرریسک شرکت نکنید.

آخرین کلمه

اهرم مالی یکی از پرکاربردترین ابزارها برای سرمایه گذاری در بازارهای مالی مانند بورس است. با کمک اهرم می توان تا حدودی کمبود منابع مالی را جبران کرد و با سرمایه اولیه بیشتری در معاملات سهام شرکت کرد. سرمایه گذاران حرفه ای با کمک اهرم مالی سود زیادی از بازار سهام به دست می آورند. افراد یا شرکت هایی که برای تامین منابع مالی خود از روش هایی مانند استقراض یا اخذ وام بانکی استفاده می کنند باید از سودآوری معاملات یا پروژه های خود مطمئن باشند، زیرا اگر سود حاصل از فعالیت آنها کمتر از نرخ سود وام بانکی باشد، با زیان. شخص.