منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

شناخت روند قیمت سهام در روزهای آتی بازار یکی از مهم ترین دغدغه های معامله گران بورس است. تحلیل تکنیکال ابزارهایی برای این کار فراهم می کند، اما کدام اندیکاتورها برای تشخیص روند سهام در روزهای آینده بازار مناسب تر هستند و کدام اندیکاتور برای تشخیص روند قابل اعتمادتر خواهد بود؟


ارائه ویدئویی از شاخص های تشخیص روند


آیا می توان از شاخص ها به طور همزمان برای شناسایی روند سهام استفاده کرد؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد شاخص های تشخیص روند برای معرفی شما

منظور از روند بورس چیست؟

اگر در بورس کار کرده باشید، متوجه شده اید که قیمت سهام در این بازار همیشه در جهت خاصی حرکت می کند. این جهت خاص که در نمودار سهام قابل مشاهده و بررسی است «روند» نامیده می شود. روند سهام می تواند صعودی، نزولی یا خنثی باشد. سپس هر یک از این روندها را تعریف می کنیم:

روند صعودی: روند صعودی روندی است که در آن اوج تازه شکل گرفته بالاتر از اوج قبلی است. مراقب باشید، اگر دره های ایجاد شده در این فرآیند شرایط یکسانی داشته باشند، روند صعودی قدرتمندتر خواهد بود.

روند نزولی: روند نزولی به روندی گفته می شود که دره تشکیل شده در سهام نسبت به دره قبلی کمتر باشد، حال اگر اوج های تشکیل شده نیز این روند را داشته باشند، روند نزولی قدرت زیادی خواهد داشت.

فرآیند خنثی: در صورتی که اوج و فرودهای ایجاد شده در محدوده مشخصی قرار داشته باشند و روند صعودی و نزولی در سهام وجود نداشته باشد، شاهد روند خنثی خواهیم بود.

شناخت روند سهام در بازار سهام یکی از استراتژی های معاملاتی در بین معامله گران است. اگر روند سهام تشخیص داده شود، بهترین نقاط ورود و خروج را می توان شناسایی کرد. با این کار می توانید سود قابل توجهی در بورس داشته باشید. اندیکاتورها یکی از ابزارهای پرکاربرد تشخیص روند بورس هستند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

شاخص های تشخیص روند

در مقاله “نشانگر چیست؟” ما به طور کامل اندیکاتور را تعریف کرده ایم و نحوه استفاده از آنها را در فرآیند تحلیل سهام نشان داده ایم. در این قسمت به معرفی شاخص های نقطه گذاری روند بازار سهام می پردازیم.

1- اندیکاتور RSI

نشانگر RSIهمچنین به عنوان “شاخص توان نسبی” شناخته می شود. این اندیکاتور از خانواده نوسانگرها است و محبوب ترین و پرکاربردترین نوسانگر در بین تحلیلگران به حساب می آید. کاربرد اصلی این شاخص بورس، تشخیص حرکت دارایی های مختلف در بازارهای مالی مانند بازار سهام است. روند کار با این اندیکاتور به این صورت است که در مرحله اول در اندیکاتور نقاط اشباع خرید و فروش مشخص می شود و سپس اگر اندیکاتور دارای مقدار بیشتر از 70 باشد وارد منطقه اشباع خرید می شود و اگر این ارزش کوچکتر از 30 است، وارد منطقه اشباع می شود ما می فروشیم.

این اندیکاتور برای تشخیص روند سهام در بازار استفاده می شود و ابزاری ایده آل برای دوره های کوتاه مدت و میان مدت است. اندیکاتور RSI به دلیل مزایای فراوانی که دارد به عنوان شاخص روند سهام در بازار سهام بالاترین رتبه را دارد. به عنوان مثال در تصویر زیر نمونه ای از تشخیص روند در بورس را مشاهده می کنید که با استفاده از اندیکاتور RSI شناسایی می شود.

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

2- نشانگر MACD

اندیکاتور مکدی همچنین به عنوان “میانگین متحرک همگرا و واگرا” نیز شناخته می شود. این شاخص برای تشخیص نوسانات در فرآیند معاملات سهام استفاده می شود. مراقب باشید که Makdi باید همراه با سایر نوسانگرها برای تشخیص روند سهام در بازار سهام استفاده شود. اگر مقدار MACD در نمودار سهام بالای صفر باشد، روند آتی صعودی خواهد بود و اگر مقدار MACD زیر صفر باشد، روند نزولی است.

برای افزایش اعتبار شناسایی روند بازار سهام با استفاده از اندیکاتور MACDI پیشنهاد می کنیم همزمان از قیمت اکشن استفاده کنید. اکشن قیمت ابزار مناسبی برای تحلیل روندهای بازارهای مالی است. به عنوان مثال با توجه به تصویر زیر می توانید نحوه دریافت سیگنال خرید و فروش یا شناسایی روند سهام در روزهای آینده را تعیین کنید.

هشدار خرید: مطابق تصویر زیر در نقطه سبز رنگی که مشخص شده خط آبی به سمت بالا از خط قرمز عبور کرده و در این فرآیند سیگنال خرید به تحلیلگر داده شده است.

سیگنال فروش: سپس همانطور که نقطه آبی را مشاهده می کنید، خط قرمز با خط آبی به سمت پایین رد می شود و در این نقطه است که سیگنال فروش به سهامدار ارسال می شود. برای درک بهتر به تصویر زیر توجه کنید:

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

3- نشانگر میانگین متحرک

نشانگر میانگین متحرک (میانگین متحرک | MA) یکی از معروف ترین اندیکاتورها در بین تحلیلگران سهام است. این اندیکاتور اساساً مبنای ایجاد بسیاری از شاخص های دیگر مانند ماکادی و بولینگر است. به زبان ساده این اندیکاتور بر روی روش میانگین گیری و دو نوع اندیکاتور کار می کند SMA و EMA تقسیم می شود شما می توانید از هر دو شاخص در فرآیند تحلیل تکنیکال استفاده کنید. این اندیکاتورها ابزار مناسبی برای نمایش حرکت قیمت هستند و حساسیت آنها نسبت به نوسانات قیمت قابل توجه است.

شاخص میانگین متحرک را می توان در انواع استراتژی های معاملاتی استفاده کرد، اما مهمترین کاربرد آن در بورس، شناسایی روند بازار سهام است. تقریباً همه متخصصان بازار سهام از این اندیکاتور برای تشخیص روند سهام استفاده می کنند. برای بهره مندی از این شاخص در فرآیند تحلیل سهام به این نکته توجه داشته باشید که اگر قیمت سهام بالاتر از میانگین متحرک باشد، روند صعودی و اگر قیمت سهام کمتر از میانگین متحرک باشد، روند نزولی خواهد بود.

به عنوان مثال، مطابق تصویر زیر، نمودار سهام از دو میانگین متحرک کوتاه مدت و بلند مدت استفاده می کند. در این روش زمانی که میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت بالاتر می رود، در نمودار سهام شاهد روند صعودی خواهیم بود. برای درک بهتر به تصویر زیر نگاه کنید:

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

4- اندیکاتور باند بولینگر

شاخص باند بولینگر معمولاً برای شناسایی نقاط ورود و خروج سهام استفاده می شود. بر این اساس، اندیکاتور باند بولینگر، حدود بالا و پایین قیمت سهام را در فرآیند معاملاتی مشخص می کند و حرکت قیمت را بین این دو نقطه مشخص می کند. اندیکاتور باند بولینگر از سه خط مجزا به نام های باند بالا، باند پایین و باند میانی تشکیل شده است. اندیکاتور Bollinger Bands یکی از بهترین شاخص ها برای تشخیص روند سهام در بازار سهام است.

برای استفاده از اندیکاتور Bollinger Bands، با توجه به نوع استراتژی معاملاتی می توانید از تنظیمات مورد نظر خود استفاده کنید اما برای بهینه سازی این تنظیمات و کسب سود بیشتر به دو نکته زیر توجه کنید:

  1. اگر قصد دارید از این اندیکاتور در بازه های زمانی کوتاه مدت استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم میانگین متحرک ساده را روی 9 تا 12 و انحراف استاندارد را روی 2 قرار دهید.
  2. برای استفاده از این اندیکاتور در بازه های زمانی بیشتر، بهتر است میانگین متحرک را 18-20 و انحراف استاندارد را روی 2 قرار دهید.

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

5- نشانگر ایچیموکو

نشانگر ایچیموکو یکی از ابزارهای قدرتمند در فرآیند تحلیل سهام محسوب می شود. بسیاری از معامله گران از این اندیکاتور به عنوان استراتژی معاملاتی بازار سرمایه خود استفاده می کنند. از آنجایی که جزئیات کار با این اندیکاتور زیاد است، برای مبتدیان توصیه نمی شود، اما از طرفی متخصصان بازار می توانند از این ابزار برای شناسایی روند آتی سهام سهام در بازار استفاده کنند. شاخص Ichimoku از بخش های زیر تشکیل شده است:

  • خط تبدیل
  • خط اصلی
  • خط پیمایش
  • ابر کومو شامل دو خط سرب، بالا (Lead1) و پایین (Lead2) است.

در تصویر زیر مشاهده می کنید که با استفاده از این اندیکاتور در نمودار قیمت می توانید روند روزهای آینده را به دقت شناسایی کنید. با این تفاسیر، تنها اندیکاتور ایچیموکو می تواند نیاز معامله گر به شناخت روند سهام در بازار بروس را برآورده کند.

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال

6- نشانگر OBV

شاخص OBV از نوع نشانگرهای حجمی است. به عبارت دیگر این اندیکاتور با استفاده از اطلاعات حجم سهام می تواند فشار خرید و فروش را در فرآیند معاملات شناسایی کند. بر این اساس، با شمع های مثبت، حجم به طور مثبت به شاخص تجمعی این اندیکاتور اضافه می شود. برای شمع های نزولی، مقدار حجم به طور منفی به نشانگر اضافه می شود. بنابراین افزایش قیمت باید همزمان با افزایش حجم و کاهش قیمت با کاهش حجم باشد.

در تصویر زیر مشخص است که به کمک این اندیکاتور تا حدودی می توان روند آینده بازار را شناخت. با شناخت روندهای صعودی و نزولی در یک سهم مورد نظر، می توانید بهترین نقاط ورود و خروج را شناسایی کرده و به سود برسید.

بهترین شاخص های تشخیص روند در تحلیل تکنیکال


آخرین کلمه

تعیین روند سهام یکی از مهم ترین دغدغه های معامله گران بورس است. ابزارهای مختلفی در حوزه تحلیل تکنیکال وجود دارد که تحلیلگران از طریق آن ها می توانند به کمک این ابزارها به راحتی روند آینده هر سهمی از بازار را شناسایی کنند. اندیکاتورها یکی از این ابزارهای شناخته شده و پرکاربرد هستند. برخی از شاخص ها به طور خاص برای تشخیص روند آینده سهام استفاده می شوند. در این مقاله سعی کردیم بهترین شاخص ها برای مشاهده روند سهام در بازار سهام اشاره کنیم پیشنهاد می کنیم برای افزایش اعتبار تشخیص خود در فرآیند تشخیص روند سهام در بورس از چندین ابزار فنی به طور همزمان استفاده کنید. این امر دقت تشخیص روند پارتیشن را افزایش می دهد.