
پیشنهاد از طریق پیامک
رابرت پراکتور کیست؟
رابرت آر پراکتور جونیور (رابرت آر. پرچتر جونیور) ، با توجه به ارائه نظریه علیت رفتار اجتماعی یا socioonomy، توسعه یک نظریه مالی جدید و رواج مسیر حرفه ای وی در به کارگیری و تقویت مدل های RN Elliott، او در قیمت گذاری مالی شهرت جهانی دارد. “اصل موج الیوت”. پراکتور در سال 1971 در رشته روانشناسی از دانشگاه ییل آمریکا فارغ التحصیل شد. او در سال 1975 به بخش تحلیل بازار Merrill Lynch در نیویورک پیوست و در سال 1979 Elliott Wave International را تأسیس کرد.
نظریه اجتماعی رابرت پراکتور
رابرت پراکتور یک نظریه علی کنش اجتماعی به نام socioonomics ارائه کرد که ماهیت روندها، رویدادهای مالی، اقتصاد کلان، سیاست، مد، سرگرمی، جمعیت شناسی و دیگر جنبه های تاریخ اجتماعی بشر را توضیح می دهد.
“فرضیه علیت کنش اجتماعی” رابرت پروکتور نشان می دهد که خلق و خوی اجتماعی، که به طور درونزا تنظیم می شود، محرک اصلی رفتار اجتماعی است. او این ایده را از دهه 1970 توسعه داد و اولین بار در سال 1985 آن را به عنوان یک مقاله اصلی در مجله بارون منتشر کرد. پراکتور در کنفرانس های مختلفی در دانشکده اقتصاد لندن (LSE)، موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، موسسه فناوری جورجیا، دانشگاه ایالتی نیویورک (SUNY)، دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و کالج ترینیتی دوبلین در ارتباط با مقدمه شرکت کرده است. نظریه اجتماعی- اجتماعی او در رابطه با تحلیل ارائه شده توسط بازارهای مالی.
نظریه مالی رابرت پروکتور
رابرت پراکتور نظریه جدیدی به نام علیت مالی ارائه کرد که یک تقسیم اساسی بین قلمرو مالی و اقتصادی را پیشنهاد کرد. نظریه اجتماعی مالی او (STF) با فرضیه بازار کارآمد (EMH) در ده نکته اصلی مخالف است – که معادل بازارهای اقتصادی و مالی است.
به طور خلاصه، رابرت پروکتور فرض میکند که در حوزه اقتصاد، از آنجایی که تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از نیازها و خواستههای خود آگاه هستند، قیمتگذاری کالاها و خدمات مفید عمدتاً عینی و با انگیزه حداکثر سودمندی آگاهانه است. در چنین شرایطی، تعادل تقاضا (تقاضا و عرضه) بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ناهمگن منجر به تعادل قیمت می شود.
اما (STF) رابرت پروکتور توضیح میدهد که در امور مالی، چون سرمایهگذاران از آنچه سرمایهگذاران دیگر انجام میدهند بیاطلاع هستند، قیمتگذاری سرمایهگذاریها تا حد زیادی ذهنی است و ناشی از ناخودآگاهی گله است. از این منظر، تغییرات نامحدود در خواسته ها (تقاضاها) در بین گروهی از همان سرمایه گذاران باعث پویایی ثابت قیمت در تمام مراحل فعالیت بازار می شود.
در علم اقتصاد، اطمینان از ارزشهای ذاتی چیزی (سهام، کالاها، اوراق قرضه و غیره) بیشتر عاقلانه و منطقی است. اما در امور مالی، وجود عدم اطمینان اساسی در مورد ارزش های دیگران عمدتاً باعث رفتار غیرمنطقی گله می شود.
قانون پیشنهادی رابرت پراکتور در مورد الگوی رفتار گله ای (LPH) این است که احساسات سرمایه گذار و پیامدهای تصمیمات خرید و فروش آنها توسط امواج خوش بینی و بدبینی کنترل می شود که بر اساس الگوهای فراکتالی به نام اصل موج یا الگوهای موج الیوت در نوسان است. .
قیمت کالاها و خدمات مهم است زیرا عرضه و تقاضا را تنظیم می کند. اما قیمتهای بازار سهام مهم نیستند زیرا فقط موقتی و فرعی هستند که ناشی از محرکهای هیجانی برای خرید و فروش هیجانی هستند.
امواج الیوت رابرت پراکتور
پراکتور بیشتر به دلیل تلاشهای حرفهای طولانیاش در توسعه و کاربرد اصل موج الیوت، یک مدل قیمتگذاری مالی تجربی مشتقشده که توسط رالف نلسون الیوت در دهه ۱۹۳۰ شناسایی و معرفی شد، شناخته میشود.
بر اساس این مدل، قیمتهای بازار مالی – بهویژه قیمتهای بازار سهام در کل، که نسبت به تغییرات در احساسات جمعی حساستر هستند.
اگر در جهت روند اصلی و بزرگتر باشند، به صورت یک سری پنج الگوی شتاب “موج” گسترش می یابند و اگر مخالف روند بزرگتر باشند، به صورت یک سری اصلاحی سه گانه حرکت می کنند. الگوهای موجی (یا ترکیبی از اینها) و در نتیجه یک الگوی موج فراکتال ایجاد می کنند. این ساختار 5 و 3 موجی به طور طبیعی و به طور موثر منجر به نوسانات در همه مقیاس ها (حساب یا لگاریتمی)، حرکت روند در هر “درجه” از امواج و روند حرکت قیمت متناسب با نسبت های فیبوناچی می شود. این امواج اشکال از پیش تعیین شده خاصی به نام امواج الیوت دارند و با socioonomics، نظریه مالی پراکتور سازگار هستند.
پراکتور بیش از 12 کتاب مرتبط با اصول موج الیوت نوشته یا ویرایش کرده است. این کتاب ها شامل آثار اصلی رالف نلسون الیوت (RN Elliott) و جانشینان او است. از مهم ترین کتاب های منتشر شده توسط رابرت پراکتور در رابطه با این قسمت از آثارش می توان به اصل موج الیوت در سال های 1978 و 1983 و کتاب Conquer the Crash در سال 2002 اشاره کرد.
رابرت پراکتور در کتاب اول، پس از تشریح اصول اولیه امواج، یک بازار گاوی بزرگ را پیشبینی میکند. و کتاب دوم پس از توضیح نحوه استفاده از امواج الیوت، شاخص های مرتبط با آن و تاریخچه اعتبار این سبک، یک فاجعه مالی، پولی و اقتصادی را پیش بینی کرد که در هر دو مورد پیش بینی او درست بود و منجر به یک فاجعه شد. افزایش محبوبیت و سبک آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نظریه موج الیوت توسط رابرت پراکتور نوشته شده در سال 1983
تحلیل و پیش بینی بازار توسط رابرت پراکتور
رابرت پراکتور استفاده از اصل موج الیوت را در بازارهای مالی در سال 1972 آغاز کرد و همچنان به نوشتن مقالات ماهانه در مورد این نظریه ادامه می دهد. همکاران او در Elliott Wave International (EWI) چشم انداز بازار جهانی را در قالب یک تحلیل 100 صفحه ای از تمام بازارهای اصلی در سراسر جهان ارائه می دهند. شرکت او همچنین نشریات بازار ماهانه را با به روز رسانی های کوتاه مدت هفتگی در ایالات متحده، اروپا و آسیا و تجزیه و تحلیل روزانه S&P و سایر بازارها منتشر می کند. و خدمات تخصصی را برای سرمایه گذاران در بازارهای ارز، فلزات، کالاها و انرژی ارائه می کند.
کتاب Conquer the Market Crash کتاب Conquer the Market Crash اثر رابرت پراکتور در سال 2002.
جوایز
رابرت پراکتور در سال 1984 با رکورد 444 درصد سود در 4 ماه در یک حساب معاملاتی گزینه های پول واقعی کنترل شده برنده مسابقات قهرمانی تجارت آمریکا شد. نشریه او، نظریه پرداز موج الیوت، در دهه 1980 برنده جوایز متعددی برای سخنرانی، هواشناسی و انتشارات شد و در سال 1989 توسط شبکه خبری مالی، که اکنون CNBC نامیده می شود، انتخاب شد.
در سال 1999، پروکتور اولین جایزه یادبود AJ Frost انجمن تحلیلگران فنی کانادا را به دلیل مشارکت برجسته در توسعه تحلیل تکنیکال دریافت کرد.
در سال 2003، کتابخانه Traders به او جایزه تالار مشاهیر اعطا کرد. انجمن تکنسین های بازار جایزه سالانه خود را در سال 2013 به پراکتور اهدا کرد.
آدرس وب سایت رابرت پروکتور