
آدرس مقاله: معرفی مفاهیم و اصطلاحات رایج در بازار کالای فیزیکی در وبلاگ باشگاه مشتریان آگاه
بازار کالاهای فیزیکی دارای مفاهیم و تعاریف متعددی است. ندانستن این شرایط می تواند باعث سردرگمی و حتی اشتباه معامله گران شود. به همین دلیل، متخصصان بازار توصیه می کنند که همه معامله گران، به ویژه آنهایی که تازه وارد بازارهای مالی شده اند، با این تعاریف آشنا شوند. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مقاله تعدادی از آنها را ارائه کنیم مهمترین مفاهیم و اصطلاحات بازار فیزیکی بورس کالا در صورت تمایل تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
پرکاربردترین مفاهیم و اصطلاحات در بازار فیزیکی بورس کالا
بازار کالاهای فیزیکی یک بازار بورس کالا است که در آن محصولات خرید و فروش می شوند. خریداران و فروشندگان (به دلیل حساسیت این بازار) نمی توانند به صورت مستقیم در این بازار معامله کنند. این کار توسط تاجران کارگزاری که دارای اعتبار لازم و از طرف آنها هستند انجام می شود.
1- کد بازار فیزیکی بورس کالا
کد بازار فیزیکی بورس کالا کدی است که توسط بورس کالا برای انجام معاملات در بازار فیزیکی صادر می شود و با سایر کدهای بازار بورس، انرژی و … متفاوت است. فرآیند اخذ کد بورس کالا باید توسط کارگزاران مجاز فعالیت بورس کالا انجام شود. برای دریافت آنلاین کد بورس کالا می توانید به سایت AGAH.EBGO.IR مراجعه کنید نگاه کن
2- حساب پروکسی
از حساب نیابتی برای پرداخت ضمانت و تسویه معاملات انجام شده در بورس کالا استفاده می شود. با افتتاح حساب نمایندگی در زمان ثبت سفارش و تسویه خرید، مبلغ مورد نیاز از این حساب مسدود می شود. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید، مقاله دیگر ما را با عنوان بررسی کنید حساب وکالت چیست؟نگاه کن
3- کد تحویل
کد تحویل یک شماره منحصر به فرد است که محصول را با شرایط مشخص شده در اطلاعیه تحویل مشخص می کند.
4- اطلاعیه تحویل
اخطاریه تحویل اخطاری است که در آن فروشنده کلیه شرایط قرارداد معامله را ذکر می کند. این اطلاعیه قسمت های مختلفی دارد و حداکثر تا ساعت 17:30 روز قبل از شروع منتشر می شود. البته به دلیل اهمیت فروش خودرو اعلام تحویل خودرو چند روز قبل از روز معامله منتشر می شود. برای دریافت اطلاع رسانی پیشنهادات بازار بورس کالا می توانید به کانال اطلاع رسانی بورس کالا به آدرس @AgahMetals توسط کارگزار مجرب مراجعه کنید.
5- شرح لوازم
شرح آفر متنی است که همزمان با اعلام عرضه منتشر می شود و در آن فروشنده تمامی شرایط لازم برای فروش کالا را اعلام می کند. مطالعه توضیحات قبل از خرید هر محصول ضروری است. این متن را می توانید در قسمت پیام سایت AGAH.EBGO.IR مشاهده کنید.
6- پیش پرداخت
پیش پرداخت پولی است که در زمان ثبت سفارش و قبل از خرید محصول برای تضمین تراکنش از حساب پروکسی برداشت می شود. مبلغ پیش پرداخت در آگهی تحویل و همچنین در اطلاعیه های بورس کالا درج شده است. در صورت عدم خرید در زمان تراکنش، مبلغ پیش پرداخت به صورت خودکار در همان روز به حساب مشتری بازگردانده می شود.
7- حجم عرضه
حجم تحویل، تعداد و مقدار محصولی است که فروشنده در روز تحویل به فروش می رساند. این مبلغ در آگهی منتشر خواهد شد.
8- حداکثر افزایش عرضه ها
حداکثر افزایش عرضه، حداکثر مقداری است که فروشنده می تواند به حجم عرضه اولیه اضافه کند، اگر تقاضا در زمان معامله بیشتر از عرضه باشد.
9- حجم تقاضا
حجم تقاضا مجموع تمام سفارشات خرید وارد شده برای هر کد تحویل است. این مبلغ پس از پایان مهلت ارسال سفارش و حدود 10 دقیقه قبل از شروع تالار مشخص می شود.
10- قیمت پایه
قیمت پایه حداقل قیمتی است که توسط فروشنده یا اشخاص حقوقی برای فروش کالا در بورس کالا تعیین می شود. این قیمت کمترین قیمت معامله در بازار فیزیکی بورس کالا است. اگر حجم تقاضا برای محصول کمتر از حجم عرضه باشد، معاملات با آن قیمت انجام می شود.
11- رقابت قیمت
رقابت قیمت در صورتی ایجاد می شود که در حین معامله تقاضا بیشتر از عرضه باشد و رقابت بر روی قیمت محصول ایجاد شود. در این صورت قیمت محصول افزایش می یابد. لازم به ذکر است مشاهده آنلاین و لحظه ای تراکنش از طریق سایت TTS.IME.CO.IR همچنین ممکن است زمان مسابقه با رنگ قرمز نمایش داده شود.
12- مناقصه آزاد
حراج آزاد روشی است که در آن زمان قرمز (رقابت) تا زمانی که دو شرط زیر برآورده شود و قیمت ثابت شود، تکرار می شود و کارگزاران معامله می توانند قیمت جدیدی را وارد کنند. دو شرط ذکر شده به شرح زیر است:
1- بدون درج قیمت جدید
2- بدون تغییر ترکیب معاملات
13- تسویه پولی
تسویه نقدی نوعی تسویه حساب است که خریدار حداکثر تا سه روز کاری فرصت دارد تا موجودی را پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت در سه روز اول، خریدار سه روز دیگر فرصت دارد تا “تسویه با جریمه” را انجام دهد. جریمه در سه روز دوم معادل “0.25 ارزش قرارداد در روز” است که به مبلغ معامله اضافه می شود. در صورت عدم تسویه حساب تا «۶ روز پس از روز معامله»، «۵ درصد ارزش قرارداد به همراه کارمزد طرفین معامله» از ضمانت خریدار کسر میشود.
14- تطبیق
پس از تکمیل تالار معاملات در صورتی که تقاضا کمتر از عرضه باشد، فروشنده می تواند کالای باقی مانده خود را در تالار مازاد عرضه بورس کالا بفروشد. خرید از این تالار فقط با قیمت پایه امکان پذیر است و محصولات در ساعات معینی در این سامانه قرار می گیرند. لازم به ذکر است ترتیب توزیع محصولات بر اساس اولویت در زمان ثبت سفارش می باشد.
آخرین کلمه
در این مقاله سعی شده است مهمترین و پرکاربردترین مفاهیم و اصطلاحات را در اختیار شما قرار دهیم بورس کالای فیزیکی در این راستا برای مفاهیمی مانند کبریت، کد بازار فیزیکی بورس کالا، کد تحویل، شرح تحویل، پیش پرداخت، حساب وکالتی، حراج آزاد، قیمت رقابتی و مواردی از این دست توضیحاتی ارائه کرده ایم. همانطور که گفته شد دانستن این مفاهیم فرآیند سرمایه گذاری را آسان می کند و از اشتباه معامله گران جلوگیری می کند.
مقاله معرفی مفاهیم و اصطلاحات رایج در بازار کالای فیزیکی اولین بار در باشگاه مشتریان آگاه پدیدار شد.