
تحلیلگران و سرمایه گذاران حرفه ای می دانند که برای شناسایی فرصت های سرمایه گذاری سودآور باید از ابزارهای مختلفی استفاده کرد. برخی از ابزارهای فنی استفاده می کنند و برخی دیگر رویکردی اساسی دارند. طرفداران تحلیل تکنیکال شاخص های مختلفی را شنیده اند. این تنوع گاهی اوقات برای مبتدیان گیج کننده است. در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که کدام اندیکاتور بهتر است و شما را با بهترین اندیکاتورها آشنا می کنیم. با ما بمان.
ارائه ویدئویی از بهترین شاخص ها
چرا باید از شاخص ها استفاده کنیم؟
یافتن بهترین زمان برای خرید و فروش دارایی، کلید موفقیت در بازارهای مالی مانند بازار سهام است. فردی که راهی برای یافتن این نقطه پیدا می کند، ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش می دهد و سود سرمایه گذاری خود را افزایش می دهد. به همین دلیل، تحلیلگران و متخصصان بازار از شاخص های مختلفی استفاده می کنند. این افراد با استفاده از تحلیل تکنیکال و اندیکاتورهای مرتبط سعی در شناسایی روند بازار و نقاط برگشت قیمت دارند. سپس می توانند تصمیم بگیرند که خریدار یا فروشنده باشند. هر تحلیلگر بر اساس استراتژی خود به دنبال استفاده از نوسانات کوتاه مدت یا بلند مدت خواهد بود. این عمل نوسان نامیده می شود و با استفاده از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال انجام می شود.
تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای اولیه برای نوسانات است. بازارهای مالی روند ثابت و مشخصی ندارند و نوسان دارند. قیمت دارایی ها در بازارهای مالی روند ثابتی ندارد. به عبارت دیگر، هر صعودی با یک نزول همراه خواهد بود. گاهی اصلاحات قیمت در کوتاه مدت و گاهی در بلندمدت اتفاق می افتد. بنابراین تمامی افرادی که از روش سرمایه گذاری مستقیم برای سرمایه گذاری در بورس استفاده می کنند باید با تعدادی از روش های تحلیل و ابزارهای مرتبط آشنا باشند.
کدام شاخص بهتر است؟
پاسخ به این سوال آسان نیست. بسیاری از تحلیلگران از چندین شاخص به طور همزمان برای افزایش احتمال موفقیت خود استفاده می کنند. همانطور که گفته شد، تحلیلگران برای محاسبه نقاط ورود و خروج بازار از شاخص ها استفاده می کنند. این اندیکاتورها انواع مختلفی دارند، اما عملکرد همه آنها بر اساس محاسبات ریاضی قیمت، زمان و حجم معاملات است. در زیر تعدادی از مهم ترین و شناخته شده ترین اندیکاتورهایی که به طور گسترده توسط فعالان بازار مورد استفاده قرار می گیرند را ارائه خواهیم داد.
1- نشانگر میانگین متحرک
مبنای کار شاخص میانگین متحرک بر اساس عمل میانگین گیری است. به عبارت دیگر در این اندیکاتور تعدادی داده با هم جمع آوری شده و مجموع آنها بر تعداد داده ها تقسیم می شود. به این ترتیب میانگین ارزش داده های مربوط به بازارهای مالی به دست می آید. داده های به دست آمده از این شاخص اطلاعات قابل توجهی را در اختیار تحلیلگران قرار می دهد و به آنها در تصمیم گیری مالی بهتر کمک می کند.
داده های به دست آمده از این اندیکاتور (در بازه های زمانی مختلف) در نهایت به صورت نمودار خطی نمایش داده می شود. لازم به ذکر است که میانگین متحرک یک شاخص پیرو روند بوده و از نظر جهت حرکت مشابه نمودار قیمت اصلی می باشد. نشانگر میانگین متحرک به دو نوع تقسیم می شود: میانگین متحرک ساده و میانگین متحرک نمایی. از این اندیکاتور می توان برای تعیین روند نمودار و نشان دادن سطوح حمایت و مقاومت پنهان استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این شاخص به مقاله مراجعه کنید شاخص میانگین متحرک در تحلیل تکنیکال نگاه کن
2- شاخص باندهای بولینگر
اندیکاتور باند بولینگر یکی از مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است. این شاخص برای شناسایی سقف و حد پایین قیمت دارایی ها در بازارهای مالی استفاده می شود. شناسایی این دو نکته برای تحلیلگران بسیار مهم است، به همین دلیل این افراد تمایل به استفاده از اندیکاتور باند بولینگر دارند.
همانطور که گفته شد به کمک این اندیکاتور می توان کف و سقف قیمت دارایی را در فرآیند معاملاتی شناسایی کرد و در نتیجه حرکت قیمت بین این دو نقطه را مشخص کرد. اندیکاتور باند بولینگر دارای سه خط مجزا است که به ترتیب باند بالایی، باند میانی و باند پایینی نامیده می شوند. نوار میانی در این اندیکاتور میانگین متحرک ساده است. نوار بالایی انحراف استاندارد مثبت از میانگین ساده و نوار پایینی انحراف استاندارد منفی از میانگین ساده است. برای یادگیری نحوه استفاده و تجزیه و تحلیل این اندیکاتور می توانید به صفحه مراجعه کنید اندیکاتور باندهای بولینگر چیست؟ مراجعه کنید و پاسخ سوالات خود را بیابید.
3- شاخص حرکت جهت دار متوسط (ADX)
Average Directional Movement Index مخفف Average Directional Movement Index است که به اختصار ADX است. نامیده می شود. این اندیکاتور به عنوان اندیکاتور روند شناخته می شود. با استفاده از نشانگر ADX موقعیت های فعلی و غیر جاری بازار را شناسایی می کند.
نشانگر ADX از سه بخش با نام های منحنی DI+، DI- و منحنی ADX اصلی تشکیل می شوند. اگر خط ADX روند صعودی داشته باشد، بازار در حال روند است و افقی بودن این خط نیز به معنای معاملات راکد در بازار است.
با استفاده از این اندیکاتور، تحلیلگران می توانند سیگنال خرید یا فروش را دریافت کنند. مثلا:
- اگر منحنی DI+ منحنی DI- منفی را به سمت بالا بکشد، سیگنال خرید صادر می شود.
- اگر منحنی DI+ منحنی DI را پایین بیاورد، سیگنال فروش صادر می شود.
توصیه می شود فعالان بازار با این شاخص آشنا باشند. اگر می خواهید در مورد این فهرست مقاله اطلاعات بیشتری کسب کنید شاخص ADX چیستنگاه کن
4- شاخص قدرت نسبی (RSI)
شاخص قدرت نسبی یکی دیگر از ابزارهای مهم تجزیه و تحلیل فنی است که به عنوان اندیکاتور RSI شناخته می شود. این اندیکاتور برای شناسایی نقاط قوت یا ضعف روند قیمت استفاده می شود. اندیکاتور RSI یکی از شاخص های بازده است و برای تعیین نقاط قیمت و سطوح بازده در بازار استفاده می شود. این شاخص قدرت خریداران و فروشندگان در بازار را نسبت به یکدیگر نشان می دهد و به همین دلیل به آن شاخص قدرت نسبی می گویند. نمودار اندیکاتور RSI بین دو نقطه صفر تا صد متغیر است. وقتی این نمودار بالای 70 باشد، اندیکاتور بیش از حد خرید است و زمانی که زیر 30 باشد، بیش از حد فروش می شود.
می توانید به مقاله مراجعه کنید آموزش شاخص RSI با روش های استفاده و تحلیل این اندیکاتور به طور کامل آشنا شوید.
آخرین کلمه
در این مقاله سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که کدام شاخص بهتر است. در همین راستا تعدادی از مهم ترین و پرکاربردترین ابزارهای تحلیل تکنیکال را به شما ارائه کرده ایم. میانگین متحرک، باندهای بولینگر، شاخص میانگین متحرک جهت دار و شاخص قدرت نسبی از بهترین شاخص های تحلیل تکنیکال هستند. تحلیلگران و سرمایه گذارانی که مستقیماً در بازارهای مالی مانند بازار سهام کار می کنند باید با این شاخص ها آشنا باشند زیرا برای به دست آوردن سیگنال های خرید و فروش استفاده می شوند. امیدواریم مطالب ذکر شده در این مقاله برای شما جالب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید.