منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • پشتیبانی و مقاومت استاتیک و دینامیکی در تحلیل تکنیکال

پشتیبانی و مقاومت استاتیک و دینامیکی در تحلیل تکنیکال

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
پشتیبانی و مقاومت استاتیک و دینامیکی در تحلیل تکنیکال

افرادی که می خواهند در بازارهای اقتصادی و مالی مانند طلا، بورس و ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنند باید با اصول اولیه تحلیل بازار آشنا باشند. چه افراد مبتدی باشند و چه تحلیلگران حرفه ای بازار سهام، تعیین حمایت و مقاومت ایستا و پویا یکی از اساسی ترین و حیاتی ترین مباحث تحلیل تکنیکال تلقی می شود. همه معامله گران باید درک درستی از این موضوعات داشته باشند. در این مقاله در مورد مفاهیم تصمیم می گیریم پشتیبانی و مقاومت استاتیک و پویا آنها تفاوت خود را برای شما توضیح می دهند و بیان می کنند.


مقدمه ای بر مفهوم حمایت

پشتیبانی در تحلیل تکنیکال در واقع سطح قیمتی است که در آن می توان انتظار داشت که روند نزولی به دلیل تمرکز تقاضا یا تمایل به خرید متوقف شود. در بازار مالی با کاهش قیمت دارایی ها یا اوراق، شاهد افزایش تقاضای سهام و در نتیجه تشکیل خط حمایتی خواهیم بود. محدوده پشتیبانی در نمودار قیمتی است که در آن خریدار قوی و فروشنده ضعیف خواهد بود. به عبارت دیگر، در محدوده حمایتی، تقاضا برای سهام افزایش می‌یابد و از کاهش بیشتر قیمت سهام جلوگیری می‌کند.

مقدمه ای بر مفهوم مقاومت

مقاومت در تحلیل تکنیکال محدوده ای در نمودار قیمت است که در آن فروشنده قوی به نظر می رسد اما خریدار ضعیف است. در واقع به دلیل افزایش عرضه و عدم تقاضای قوی در بازار، قیمت سهم کاهش یافته و روند افزایش قیمت متوقف خواهد شد. در بازارهای اقتصادی و مالی، تحلیل تکنیکال دارای پشتیبانی ایستا، حمایت پویا، مقاومت ایستا و مقاومت پویا است. هنگامی که یک محدوده به عنوان حمایت یا مقاومت شناسایی می شود، این سطوح قیمت را می توان به عنوان نقاط ورود یا خروج بالقوه برای معامله گران شناسایی کرد. معمولاً وقتی بازار از یک روند صعودی عبور می کند، با کاهش سرعت حرکت قیمت و شروع به حرکت به سمت خط روند، سطوح مقاومت شکل می گیرد.

خطوط مرجع استاتیک

پشتیبانی ایستا سطحی است که در گذشته اتفاق افتاده و ارزش آن در هر شرایطی ثابت است و به زمان بستگی ندارد. ساده ترین نوع تکیه گاه استاتیک، افقی است. ساپورت استاتیک زمانی تشکیل می شود که ساپورت با کمترین قیمت شمع کف (نقطه ای که جهت حرکت قیمت از پایین به بالا تغییر کرده است) را لمس کند. بنابراین با نزدیک شدن و رسیدن شمع های سهام به خطوط حمایت ایستا، می توان انتظار روند صعودی و افزایش قیمت را داشت. در نقطه مقابل، خط مقاومت ایستا بالاترین قیمت کندل پیوت (نقطه ای که جهت حرکت قیمت از بالا به پایین تغییر می کند) را لمس می کند، که نوعی سیگنال خروج یا ذخیره سود برای معامله گران است.

خطوط مرجع استاتیک و پویا

خطوط پشتیبانی پویا

پشتیبانی پویا به ردیف هایی گفته می شود که در زمان های مختلف قیمت های متفاوتی دارند. این بدان معناست که این سطوح در گذشته رخ نداده اند و هیچ داده تاریخی ندارند. سطوح حمایت پویا (پایین ترین خط روند کانال صعودی یا نزولی) و سطوح مقاومت پویا (بالاترین خط روند کانال صعودی یا نزولی) تغییرات قیمت سهام را در زمان های مختلف نشان می دهد. معامله گران با ترسیم یک کانال پویا می توانند زمان افزایش یا کاهش قیمت سهام را پیش بینی کنند. در کانال پویا اعداد فقط یک بار تکرار می شوند. به همین دلیل سطوح این کانال را سطوح حمایت پویا یا سطوح مقاومت دینامیکی می نامند. سطوح حمایت و مقاومت پویا در واقع مناطقی هستند که بازار می تواند بدون نیاز به شکستن سطح حمایت یا مقاومت افقی، عقب نشینی کند و حمایت پیدا کند.

تفاوت بین پشتیبانی و مقاومت استاتیک و پویا

حمایت و مقاومت استاتیک و پویا مفاهیم کلیدی و حیاتی در تحلیل تکنیکال هستند که با یکدیگر متفاوت هستند. مقوله زمان برای درک بهتر تفاوت بین حمایت و مقاومت استاتیک و پویا مهم است. حمایت و مقاومت استاتیک دائمی هستند و همیشه در طول زمان مقدار ثابتی دارند. به عبارت دیگر حمایت و مقاومت ایستا در نمودار دارای سابقه تاریخی است. در نقطه مقابل، حمایت و مقاومت پویا (دینامیک) وجود دارد که با توجه به زمان‌ها و شرایط مختلف مقادیر متفاوتی دارند و داده‌های تاریخی ندارند. به طور کلی حمایت و مقاومت تاریخی به صورت افقی نمونه ای از حمایت و مقاومت ایستا و حمایت و مقاومت در خطوط روند (بالا یا پایین) نمونه ای از حمایت و مقاومت پویا خواهد بود.

به طور خلاصه، تفاوت بین پشتیبانی و مقاومت استاتیک و پویا را می توان به صورت زیر بیان کرد:

  • سطوح حمایت ایستا یا مقاومت حرکت نمی کنند و ماهیت افقی دارند.
  • سطوح حمایت یا مقاومت پویا حرکت می کنند و ماهیتا افقی نیستند.

در واقع بازار سرمایه همواره در حال تحول است و گاهی اوقات سود حاصل از خرید یا فروش به گونه ای تغییر می کند که در سطوح حمایتی و مقاومتی از قبل طراحی نشده باشد.

نکات اضافی مربوط به پشتیبانی و مقاومت استاتیکی و دینامیکی

پس از آشنایی با مفهوم سطوح حمایت و مقاومت ایستا و پویا به چند نکته مهم مرتبط با این مفاهیم اشاره می کنیم:

  • تحلیلگران فنی از سطوح حمایت و مقاومت برای شناسایی نقاط قیمت در نمودار استفاده می کنند که در آن شانس به نفع توقف یا معکوس شدن روند غالب است.
  • حمایت زمانی اتفاق می افتد که انتظار می رود روند نزولی به دلیل تمرکز تقاضا متوقف شود.
  • مقاومت زمانی رخ می دهد که انتظار می رود یک روند صعودی به دلیل تمرکز عرضه به طور موقت متوقف شود.
  • روانشناسی بازار نقش مهمی را در معاملات ایفا می کند زیرا معامله گران و سرمایه گذاران گذشته را به یاد می آورند و به شرایط متغیر واکنش نشان می دهند تا حرکات بازار آینده را پیش بینی کنند.
  • مناطق حمایت و مقاومت را می توان در نمودارها با استفاده از خطوط روند و میانگین متحرک شناسایی کرد.

آخرین کلمه

در این مقاله سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که سطوح حمایت و مقاومت ایستا و پویا چیست؟ در نهایت باید بگوییم که معامله گران بازار سرمایه باید بتوانند بهترین سطوح حمایت و مقاومت کلید استاتیک و پویا را پیدا کنید زیرا این یک اصل حیاتی در درک معاملات قیمت است. به طور کلی مفاهیم حمایت و مقاومت در معاملات یکی از مهمترین موضوعات تحلیل تکنیکال است که توسط معامله گران به عنوان بخشی از ابزار تحلیل الگوی نمودار برای نشان دادن سطح قیمت در نمودارها برای جلوگیری از فشار قیمت دارایی در نمودارها استفاده می شود. بازار باید از جهت خاصی اجتناب کرد. بنابراین اگر قصد موفقیت بیشتر در بازارهای اقتصادی و مالی را دارید، باید با این مفاهیم آشنا باشید.